서브메뉴

본문

호텔 레스토랑 영어와 매너 (호텔리어가 쓰고 만화로 배우는)
호텔 레스토랑 영어와 매너 (호텔리어가 쓰고 만화로 배우는)
저자 : 최양수
출판사 : 밥북
출판년 : 2016
정가 : 15000, ISBN : 9791158581824

책소개


호텔리어가 만화로 알려주는 호텔 레스토랑 영와와 매너

서울 시내 특급호텔에서 약 30년을 근무한 저자가 호텔과 호텔 내 레스토랑에서 외국인을 맞이하며 나누었던 회화를, 84가지 상황의 만화로 구성하여 알려준다. 만화로 알려주는 회화는 그만큼 이해가 쉽고 즐겁게 배울 뿐만 아니라 저자의 30년 호텔 경력이 그대로 녹아들어 현장감이 살아있는 표현들이다. 따라서 호텔리어와 호텔리어를 꿈꾸는 사람들이 배워두면 언제 어디서도 당황하지 않고 외국인 고객과 상대할 수 있다. 호텔리어 외에 외국 여행자도 이 책 한 권이면 아무런 불편 없이 호텔을 이용할 수 있고, 일반 영어회화도 안내와 예절, 음식 등의 상황을 만화를 통해 배우므로 누구나 쉽고 즐겁게 익힐 수 있다.

상황별 영어회화 외에도 책은 레스토랑뿐 아니라 호텔에서 필요한 여러 가지 유용한 표현을 실었으며, 고급 레스토랑에 갔을 때 반드시 알아두어야 할 올바른 매너와 에티켓도 알려주고 있다. 이를 통해서는 해외여행 시 레스토랑에 들어가 주문하는 방법을 자연스럽게 알 수 있으며, 식사하는 방법과 식사하면서 마시는 술, 복장, 요리의 종류 및 순서 등도 매너에 맞게 알 수 있다.

목차


1장 84가지 상황별 회화
1. CAN I TAKE A LOOK AT THE BUFFET FIRST?/2. YOU SHOULD HAVE WATCHED IT CAREFULLY./3. THERE IS NO CHOICE, IS THERE?/4. I’M SUFFERING FROM, INSOMNIA./5. I DON’T HAVE MUCH TIME TO WAIT./6. COPY, COFFEE/7. WOULD CARE FOR SOME COFFEE TO START OFF WITH?/8. THIS IS A RIP OFF./9. WHAT DOES HE LOOK LIKE?/10. I DON’T CARE AND I DON’T MIND AT ALL./11. HOW TO ORDER ‘AMERICAN BREAKFAST.’/12. I’M ON A DIET./13. IS THERE ANY SOLUTION FOR US?/14. WE HAVE BOTH DOMESTIC AND IMPORTED./15. WHERE CAN I WASH MY HANDS?/16. CAN I TAKE A LOOK AROUND?/17. I DON’T KNOW HIS FACE AND APPEARANCE AT ALL./18. I’VE COME DOWN WITH THE FLU./19. IT IS GOOD FOR THE ORGANS AND CIRCULATION./20. I’M ALLERGIC TO MUSHROOM./21. SHE IS ALMOST IN COMA./22. ONE CHECK OR SEPARATE CHECKS?/23. IT TAKES A MINIMUM OF 20 MINUTES./24. IT SMELLS GOOD./25. I’D LIKE TO SHOW MY APPRECIATION FOR IT./26. CAN YOU GIVE ME THE DIRECTION?/27. PAGING BOARD/28. AS SOON AS POSSIBLE/29. RECOMMENDATION/30. I’M ON MY WAY(on the phone)./31. I NEED A CAFFEINE FREE COFFEE./32. CAN YOU PUT LETTERS ON THE CAKE?/33. HOLD ON A MINUTES./34. MAY I TAKE YOUR DISH AWAY?/35. I DIDN’T DO IT ON PURPOSE./36. THE CAKE IS STALE./37. I LEFT MY GLASSES ON THE TABLE./38. IT EVEN TOOK 25 MINUTES TO BE SERVED./39. WE HAVE ROOM SERVICE AVAILABLE AROUND THE CLOCK./40. “BI-WON GAP SI DA.”/41. I LOST AN IMPORTANT DOCUMENT./42. DO I NEED A RESERVATION?/43. FLOWER ARRANGEMENT/
44. I WILL HANDLE THE PAYMENT./45. IT EVOKED THE MEDITERRANEAN SEA./46. HOW MANY PERSONS WILL THERE BE?/47. NEWSPAPERS ARE NOT PUBLISHED TODAY./48. I’M A MOSLEM FROM PAKISTAN./49. THE NEWSPAPERS ARE FREE OF CHARGE./50. IS THE DEPARTMENT STORE FAR FROM HERE?/51. TAP WATER OF MINERAL WATER?/52. I’LL HAVE MY USUAL./53. SORRY TO TROUBLE YOU./54. WHAT WILL I DO FROM NOW ON?/55. I’VE NEVER SEEN IT BEFORE./56. THE APPETITE HAS GONE./57. IT’S UNBELIEVABLE./58. HOUSE PHONE/59. THE FLYS ARE ATTRACTED TO THE LAMP./60. SHALL I WRAP IT UP FOR YOU?/61. TAKE YOUR TIME./62. HAVE YOU ENJOYED YOUR MEAL?/63. WHAT’S THE EXCHANGE RATE TODAY?/64. WHAT BRINGS YOU HERE TO KOREA?/65. IS IT INCLUDED ON THE BILL?/66. IT’S MUCH BETTER./67. I’VE NEVER HEARD OF IT./68. SOMETHING IS WRONG WITH MY RECEIPT./69. CAN I HAVE A BITE?/70. WE FOUND IT UNDER THE TABLE./71. MARGARINE/72. WHAT IS THE DIFFERENCE BETWEEN A AND B?/73. WE’VE RUN OUT OF IT./74. IS THERE ANYONE WHO CAN SPEAK ENGLISH?/75. YOUR CREDIT CARD HAS ALREADY EXPIRED./76. WHAT’S WRONG WITH YOUR FOOD?/77. IT CAN STIMULATE YOUR APPETITE./78. APPLE PIE A LA MODE/79. LOW CHOLESTEROL FOOD/80. I’M WORRIED ABOUT GETTING FAT./81. I’M IMPRESSED WITH YOUR GOOD SERVICE./82. I’M SCHEDULED TO TAKE AN AIRPLANE./83. I WANT TO STERILIZE THE BABY’S MILK BOTTLES./84. HOW LONG DOES IT TAKE TO BE HEATED?
(얼마나 데우면 됩니까?)

2장 알아두면 유용한 표현

3장 식사와 매너
1. 일반적인 예절/2. Aperitif(식전 술)/3. 식탁에서/4. 오드블(Hors d’oeuvre), 수프(Soup), 빵/5. 와인을 선택하는 방법에는 네 가지 요점이 있다/6. 생선과 고기요리/7. 채소와 샐러드(Salad)/8. 디저트/9. 식후에 마시는 술

4장 양식의 개념- 메뉴의 코스별 순서 및 설명
1. 오드블(Hor d’oeuvre)/2. 수프/3. 생선 요리/4. 앙뜨레(Entree)/5. 샐러드(Salad)/6. 디저트/7. 드미 따스(Demi-tasse)